Safaritenten

Fietsen

Fietsen

W

ilt u de omgeving verkennen per fiets? Of wilt u naar het dorp Grou per fiets. Dat kan, bij de receptie kunt u een fiets huren. Bent u misschien niet zo'n fervent watersporter, maar vindt u het heerlijk om over het water te kijken? De bootjes, de vogels, de sfeer? U kunt prachtige routes fietsen in de omgeving van Grou. Onze trots is toch wel de 8 van Grou. Deze fietsroute biedt vele verschillende mogelijkheden binnen het natuurgebied De Alde Feanen en het leuke is dat u per pont van het ene kleine eilandje naar het andere wordt overgezet. En als u geluk heeft, vaart de schipper nog een extra rondje met u over de Wiide Ee. De naam van de route verwijst naar de twee lussen die de fietsroute maakt door het Friese Merengebied: samen vormen ze een 8.

Pontjesroute
Het bijzondere aan De 8 van Grou is dat u onderweg regelmatig een vaarwater tegenkomt waar veelal vrijwilligers met hun pont gereed staan om u naar de overkant te varen.

De 8 van Grou telt 10 pontjes en wordt dan ook wel de “pontjes-route”genoemd. Twee van deze ponten varen op zonne-energie en één pont is een zelfbedieningspont.

Varen met de pont geeft een extra dimensie aan uw fietstocht. Een belevenis die u niet mag missen!

 

Gids “De 8 van Grou”
In de gids ”De 8 van Grou” is de beschrijving van de fietsroutes aan de hand van de knooppunten van het fietsroutenetwerk op kaart aangegeven. De ligging van de pontjes, rust en e-fietsoplaadpunten zijn daarbij vermeld. Evenals de vaartijden.U kunt deze gids bij onze receptie verkrijgen (prijs: €3,50)

 

Verschillende afstanden
U kunt kiezen uit verschillende afstanden en routes, variërend van 28 tot 45 kilometer. Alle routes, waar men ook begint, zijn te combineren. Startpunten voor de fietsroutes zijn o.a. Grou, Akkrum, De Veenhoop, Hurdegaryp of Leeuwarden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *