Omgeving

Omgeving

Varen in Friesland vanuit centraal gelegen watersport dorp Grou. Bij Waterpark Yn'e Lijte kunt u een keuze maken uit de onderstaande sloepen en valken. In de naast de receptie van Waterpark Yn'e Lijte gelegen haven van Sloep Huren Grou kunt u diverse sloepen huren voor een heerlijke dag op het water. Deze stille sloepen beschikken over een hoge mate van comfort en zijn makkelijk te bedienen en

Wilt u uw kinderen uw passie meegeven? Leer ze dan zeilen bij zeilschool Pean bij Grou. De gediplomeerde instructeurs kunnen uw kinderen het plezier van zeilen leren. Want daar gaat het om! Plezier hebben in wat je doet. Spelenderwijs krijgen de kinderen de basisprincipes van het zeilen onder de knie. Meer weten? Neem contact met ons op!

Grou heeft veel te bieden. Het dorp ligt centraal in Friesland en is daarom de perfecte uitvalsbasis voor alle tripjes in Friesland. Daarnaast is het het best bereikbare watersportdorp van Friesland! De cultuur van het Fries volkslied, de start van het Skutsje silen, het Pikmeer, d'Oude Seylmakerij, ga zo maar door.

Voor de kids zijn er naast alle watersport activiteiten in de vakanties nog heel veel leuke dingen te doen in de omgeving. Wij hebben onze favorieten op een rijtje gezet!

Bij ons restaurant Oan't Wetter kunt u genieten van een lekkere lunch of een gezellige maaltijd. Het restaurant heeft een terras aan het water, waar u van de laatste zonnestraaltjes kunt genieten totdat de zon achter de schiphuizen onder gaat. In Grou zijn natuurlijk ook nog een aantal andere restaurants. Hier onze aanbevelingen!

Is het een regenachtige dag en wilt u er even lekker tussenuit of bent u op zoek naar een goed beauty centrum? Of is het er thuis niet meer van gekomen om naar de kapper te gaan. Hieronder staan onze tips! Wilt u informatie over prijzen en reserveringen? Bij de receptie helpen wij u graag verder!

Grou kent vele leuke damesboetiekjes, woonaccessoires, maar ook nog de echte slager en bakker en de overbekende Ida Visservice. Met drie supermarkten komt u ook niets te kort.

Leeuwarden is uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad 2018. En terecht! Denk maar eens aan de 7 pompeblêden op de Friese vlag, het Friese volkslied, het fierljeppen, de Friese taal, het kaatsen, de Elfstedentocht, het skûtsjesilen en de prachtige Friese Meren.

In het hart van Friesland, in de driehoek tussen Leeuwarden, Heerenveen en Drachten, ligt het bijna 2.300 ha grote laagveenmoeras De Alde Feanen. Een zeer afwisselend landschap bestaande uit meren, petgaten, rietlanden, ruigten, struwelen en moerasbossen.